Sute de persoane protestează la Istanbul şi Ankara faţă de raidul israelian - VIDEO

Câteva sute de persoane s-au adunat luni în faţa misiunilor diplomatice israeliene la Istanbul şi Ankara, pentru a protesta faţă de un raid israelian violent împotriva unei flotile de ajutor propalestinian, care include nave turceşti.

30 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane protestează la Istanbul şi Ankara faţă de raidul israelian - VIDEO

Sute de persoane protestează la Istanbul şi Ankara faţă de raidul israelian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Istanbul, aproximativ 400 de manifestanţi, care scandau sloganuri ostile faţă de Israel, s-au adunat în faţa consulatului israelian, în cartierul Levent.

Forţe de poliţie importante se aflau, luni dimineaţa, la locul adunării, unde nu s-au înregistrat incidente majore, câţiva manifestanţi aruncând cu sticle de plastic în direcţia clădirii.

La Ankara, aproximativ 200 de persoane au venit să manifesteze în faţa reşedinţei ambasadorului Israelului, protejată de forţe ale poliţiei.

Manifestanţii au organizat o rugăciune în faţa domiciliului ambasadorului, potrivit unui jurnalist AFP.

Turcia a protestat ferm faţă de raidul israelian împotriva flotilei propalestiniene. Acest incident "poate antrena consecinţe ireparabile asupra relaţiilor bilaterale", a avertizat Ankara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici