Sute de protestatari au pătruns cu FORŢA în Consiliul Legislativ de la Hong Kong | VIDEO

Sute de protestatari au pătruns luni în Consiliul Legislativ de la Hong Kong, unde au ridicat fost steag colonial care include şi drapelul Marii Britanii, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1578 afișări
Imaginea articolului Sute de protestatari au pătruns cu FORŢA în Consiliul Legislativ de la Hong Kong | VIDEO

Sute de protestatari au pătruns cu FORŢA în Consiliul Legislativ de la Hong Kong | VIDEO

Timp de câteva ore mai mulţi protestatari au lovit uşile din sticlă cu un cărucior metalic şi cu prăjini pentru a încerca să pătrundă în clădire.

Manifestanţii care au reuşit să intre în clădire au rupt potrete cu foşti parlamentari.

Incidentul a avut loc de aniversării întoarcerii oraşului sub conducerea Chinei.

Protestatarii cer retragerea unui proiect de lege care ar permite extrădarea infractorilor în China.

Hong Kong, fostă colonie britanică, a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici