Svetlana Tihanovskaia se va adresa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind situaţia din Belarus

  • Intervenţia va avea loc în sistem de videoconferinţă
  • Reprezentanta Opoziţiei este refugiată în Lituania
  • 100 de mii de oameni au protestat duminică pe străzile din Minsk, cerându-i lui Lukaşenko să plece
  • Ultimul lider al protestatarilor, Maria Kolesnikova, a fost răpită, relatează portalul Tut.By
970 afișări
Imaginea articolului Svetlana Tihanovskaia se va adresa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind situaţia din Belarus

Svetlana Tihanovskaia se va adresa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind situaţia din Belarus

Belarus îţi atrage atenţia şi astăzi. E departe să se liniştească apele acolo iar Svetlana Tihanovskaia face o mişcare care va aduce şi mai multă tensiune. Tihanovskaia se va adresa celor 318 membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Din Lituania, unde s-a refugiat, încearcă să obţină sprijinul liderilor UE în vederea unei tranziţii paşnice a puterii în Belarus. În urmă cu câteva zile a cerut sprijinul ONU. În ţară, situaţia e complicată. Ultima lideră a protestatarilor din Belarus a fost răpită de persoane necunoscute.
Maria Kolesnikova a fost urcată cu forţa într-un microbuz, au povestit mai mulţi martori. Poliţia din Belarus a transmis că nu a reţinut-o. Familia acesteia a sesizat oficial dispariţia ei.

Alte două femei politician au renunţat, în ultimele zile, la lupta cu preşedintele Alexandr Lukaşenko şi au părăsit Belarusul. 

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici