Tadjikistanul cedează Chinei unu la sută din teritoriul său

Tadjikistanul a salutat vineri un acord teritorial care prevede transferul a aproximativ unu la sută din teritoriul ţării Chinei, punând capăt unui diferend la frontieră. "Este un succes al diplomaţiei tadjice", afirmă ministrul de Externe de la Duşanbe, Hamrohon Zarifi.

28 afișări
Imaginea articolului Tadjikistanul cedează Chinei unu la sută din teritoriul său

Tadjikistanul cedează Chinei unu la sută din teritoriul său

Parlamentul tadjic a aprobat săptămâna aceasta un acord prin care transferă Chinei 0,78 la sută din teritoriul ţării. Teritoriile cedate sunt în zona Pamir.

Suhrob Şaripov, directorul Centrului de studii strategice subordonat preşedintelui Emomali Rahmon, afirmă că prin acest acord Tadjikistanul şi-a asigurat stabilitatea pe termen lung.

"Dacă nu am fi luat decizia de a ceda aceste teritorii, nu am fi putut rezista presiunilor Chinei. Tadjikistanul şi-a asigurat astfel stabilitatea şi securitatea la frontiera cu China", subliniază Şaripov.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei, a confirmat că cele două ţări "au rezolvat complet problema istorică a frontierei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici