Talibanii au cucerit districtul afgan Darqad, afectat de CUTREMUR. Confruntările ar putea afecta eforturile umanitare din regiune

Talibanii au cucerit districtul afgan Darqad, care a fost afectat de cutremurul puternic de luni, soldat cu sute de morţi şi mii de răniţi în Afganistan şi Pakistan, relatează BBC News Online.

408 afișări
Imaginea articolului Talibanii au cucerit districtul afgan Darqad, afectat de CUTREMUR. Confruntările ar putea afecta eforturile umanitare din regiune

TALIBANII au cucerit districtul afgan Darqad, afectat de CUTREMUR. Confruntările ar putea afecta eforturile umanitare din regiune

Un purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Takhar, din care face parte districtul Darqad, a confirmat că acesta a fost cucerit de taibani, adăugând că aveau loc confruntări în alte două districte.

Deşi talibanii le-au ordonat luptătorilor lor să ajute victimele seismului, noile confruntări ar putea afecta eforturile umanitare în regiune. La Darqad nu s-au înregistrat multe victime sau pagube majore, dar multe alte zone din apropiere au fost distruse.

"Talibanii au atacat centrul districtului din mai multe părţi şi au reuşit să cucerească districtul" miercuri, a declarat Khalil Asif, un purtător de cuvânt al poliţiei provinciale, citat de DPA în pagina online.

"Doisprezece poliţişti şi doi talibani au fost ucişi în atac", a anunţat la rândul său purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, adăugând că "alţi doi luptători talibani au fost răniţi".

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,5 produs luni în Afganistan, care a fost resimţit în mai multe ţări din regiune, a ajuns la aproape 390 de morţi, dintre care 272 în Pakistan şi 115 în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici