Talibanii închid pentru femei universităţile din Afganistan

Talibanii au anunţat marţi închiderea universităţilor pentru femei din Afganistan, potrivit unei scrisori a ministrului învăţământului superior, citate de BBC.

214 afișări
Imaginea articolului Talibanii închid pentru femei universităţile din Afganistan

Talibanii închid pentru femei universităţile din Afganistan

Ministrul spune că măsura este luată „până la noi ordine” şi se aşteaptă ca aceasta să intre în vigoare imediat.

Măsura restrânge şi mai mult accesul femeilor la educaţia formală, deoarece acestea erau deja excluse din învăţământul secundar.

În urmă cu trei luni, mii de fete şi femei au susţinut examene de admitere la universitate în Afganistan.

Însă au fost impuse restricţii radicale în ceea ce priveşte materiile pe care le puteau studia, fiind interzise ştiinţele veterinare, ingineria, economia şi agricultura, iar jurnalismul a fost sever restricţionat.

După preluarea puterii de către talibani, anul trecut, universităţile au inclus săli de clasă şi intrări segregate pe sexe.

Studentele puteau fi instruite doar de profesori femei sau de bărbaţi în vârstă.

În noiembrie, autorităţile au interzis accesul femeilor în parcurile din capitala Kabul, susţinând că acolo nu sunt respectate legile islamice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici