Talibanii pakistanezi avertizează că o vor ataca din nou pe Malala Yousafzai, propusă pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace

Talibanii pakistanezi au reiterat, luni, avertismentul că intenţionează să o atace din nou pe tânăra activistă pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai, propusă pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace, argumentând că aceasta are un discurs "anti-islam".

282 afișări
Imaginea articolului Talibanii pakistanezi avertizează că o vor ataca din nou pe Malala Yousafzai, propusă pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace

Malala Yousafzai (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În urmă cu un an, un militant taliban a împuşcat-o în cap pe Malala, în oraşul pakistanez Mingora, fără însă a o ucide.

"Vom încerca din nou să o atacăm, când vom avea ocazia", a atras atenţia Shahidullah Shahid, purtătorul de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (Tehreek-e-Taliban Pakistan - TTP).

În 2009, la vârsta de 11 ani, Malala a scris pe un blog, sub pseudonimul Gul Makai, denunţând execuţiile extrajudiciare comise de talibani. "Nu este vorba de o fată curajoasă. Nu are curaj. A utilizat numele fals Gul Makai pe blog. Am atacat-o pe Malala pentru că vorbea împotriva talibanilor şi islamului, nu pentru că mergea la şcoală", a declarat reprezentantul talibanilor.

Malala a declarat luni că va veni o zi în care va intra în politică pentru a "schimba viitorul" ţării sale. "Vreau să devin politician mai târziu. Vreau să schimb viitorul ţării mele şi să fac educaţia obligatorie", a subliniat adolescenta în vârstă de 16 ani, devenită un simbol al luptei pentru dreptul fetelor la educaţie şi candidată la Premiul Nobel pentru Pace, care va fi anunţat vineri. "Sper că va veni o zi în care pakistanezii vor fi liberi, că vor avea drepturi, că va fi pace şi că fiecare fată şi fiecare băiat vor merge la şcoală", a adăugat adolescenta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici