Ţările din UE au aprobat legea care stabileşte obiective climatice ale blocului comunitar / Singura ţară care s-a abţinut de la vot

  • Ţările membre ale Uniunii Europene au făcut luni ultimul pas pentru ca obiectivele blocului comunitar privind emisiile de gaze cu efect de seră să fie obligatorii din punct de vedere juridic.
  • Negociatorii din Parlament şi din statele membre ale UE au ajuns la un acord în aprilie pe legea privind clima, care stabileşte obiective de reducere a emisiilor nete ale UE cu 55% până în 2030, faţă de nivelurile din 1990 şi eliminarea acestora până în 2050.
  • Miniştrii din cele 27 de ţări ale UE au aprobat formal acordul luni, cu excepţia Bulgariei, care s-a abţinut.
  • "Compromisul final nu reflectă suficient poziţia noastră naţională", a spus un purtător de cuvânt al guvernului bulgar, fără a specifica în continuare.
9366 afișări
Imaginea articolului Ţările din UE au aprobat legea care stabileşte obiective climatice ale blocului comunitar / Singura ţară care s-a abţinut de la vot

Ţările din UE au aprobat legea care stabileşte obiective climatice ale blocului comunitar / Singura ţară care s-a abţinut de la vot

Liderii din toate ţările UE au semnat în decembrie obiectivul de reducere a emisiilor din 2030, care vizează plasarea blocului comunitar pe o cale care, dacă ar fi urmată la nivel global, ar evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

Legea îşi propune să plaseze clima în centrul tuturor proceselor de elaborare a politicilor UE, asigurându-se că viitoarele reglementări susţin obiectivele de reducere a emisiilor.

Pentru a face acest lucru, va fi necesară o revizuire imensă a politicii. Majoritatea legilor UE sunt concepute pentru a îndeplini un obiectiv anterior de reducere a emisiilor cu 40% până în 2030.

Comisia Europeană va începe actualizarea pe 14 iulie, când va propune o lungă serie de politici de remodelare a industriei, energiei, transporturilor şi locuinţelor pentru a emite mai puţin CO2. Propunerile vor include reforme ale pieţei carbonului din UE, standarde mai stricte de CO2 pentru maşinile noi şi obiective mai ambiţioase în materie de energie regenerabilă.

Legea privind climatul impune, de asemenea, Bruxellesului să lanseze un organism independent de experţi care să ofere consiliere cu privire la politicile climatice şi un mecanism bugetar pentru calcularea emisiilor totale pe care UE le poate produce în perioada 2030-2050, în temeiul obiectivelor sale climatice.

Parlamentul European a aprobat legea săptămâna trecută. Parlamentul şi statele membre vor semna textul, un pas formal, săptămâna aceasta înainte ca acesta să devină lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici