Ţările UE au nevoie şi de centre pentru deţinerea extracomunitarilor până la deportare

Ţările Uniunii Europene care înregistrează imigranţi au nevoie şi de centre pentru deţinerea extracomunitarilor care nu au dreptul să rămână pe teritoriul european, afirmă Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, relatează Reuters.

Ţările UE au nevoie şi de centre pentru deţinerea extracomunitarilor până la deportare

Într-un interviu acordat Euractiv, Avramopulous a explicat că, în afara centrelor speciale pentru imigranţi, ţări europene precum Grecia şi Italia, unde sosesc sute de mii de clandestini, au nevoie şi de spaţii speciale pentru deţinerea extracomunitarilor care nu obţin azil şi trebuie expulzaţi.

În aşteptarea procesării cererilor de azil, "aceşti oameni trebuie să stea undeva, astfel că este normal să fie construite mai multe centre de recepţie", a spus oficialul UE.

"Dar sunt necesare şi centre pentru deţinerea imigranţilor care primesc decizii de repatriere, mai ales dacă există riscul de a fugi ori dacă nu acceptă să fie repatriaţi", a subliniat Avramopulous, conform Euractiv.

Peste un milion de imigranţi clandestini din Orientul Mijlociu şi din Africa au sosit în Uniunea Europeană în anul 2015.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 7 comentarii
Taguri:
UE ,
IMIGRANTI ,
uniunea europeana ,
extracomunitari
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Cea mai grea LOVITURĂ din cariera lui Lucian Bute: ''Totul S-A ÎNCHEIAT''. ANUNŢUL care a dinamitat presa sportivă mondială în urmă cu câteva minute