Ţarnaev cere o pauză în proces, până când trece emoţia provocată de atentatele din Franţa

Avocaţii presupusului autor al atentatelor comise în 2013 la Boston au cerut o pauză în proces până când va scădea emoţia provocată de atentatele recente din Franţa, soldate cu 17 morţi.

244 afișări
Imaginea articolului Ţarnaev cere o pauză în proces, până când trece emoţia provocată de atentatele din Franţa

Djokar Ţarnaev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acuzatul Djohar Ţarnaev, prin intermediul avocaţilor săi, cere respectuos Curţii să suspende selectarea juraţilor cel puţin o lună, în lumina recentelor atacuri din Franţa", se arată în documente de la tribunal, publicate de presa americană marţi.

Potrivit avocaţilor, paralele au fost făcute imediat între atacurile de la maratonul din Boston, în 2013, şi atacurile de la sediul Charlie Hebdo şi de la un magazin cu specific evreiesc din Paris - care s-au soldat cu 20 de morţi, inclusiv cei trei atacatori jihadiştii, dintre care doi erau fraţi.

"Aceste asemănări sunt legate de faptul că suspecţii sunt doi fraţi, că ar fi fost influenţaţi de lecţiile şi scrierile lui Anwar al-Awlaki, că s-au radicalizat în ţările care i-au primit şi că au atacat civili dintr-un oraş occidental", argumentează avocaţii.

Cei doi fraţi Ţarnaev - Tamerlan şi Djohar - au planificat dublul atentat de la maratonul de la Boston, care s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

Tamerlan a fost omorât într-o confruntare cu poliţia, după patru zile de la comiterea atentatelor şi după o vastă urmărire care a paralizat întregul oraş.

Djohar a fost arestat câteva ore mai târziu, după ce s-a ascuns, grav rănit, într-o barcă dintr-o grădină de la periferia Bostonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici