Tatăl tânărului care a comis atacul din Moscova l-a convins pe acesta să elibereze ostaticii

Tatăl adolescentului Serghei Gordeev, care a ucis două persoane, luni, într-o şcoală din Moscova şi a luat ostatici peste 20 elevi, a fost cel care l-a convins pe acesta să îşi elibereze colegii, relatează Russia Today, în ediţia electronică.

922 afișări
Imaginea articolului Tatăl tânărului care a comis atacul din Moscova l-a convins pe acesta să elibereze ostaticii

Tatăl tânărului care a comis atacul din Moscova l-a convins pe acesta să elibereze ostaticii

Tatăl băiatului în vârstă de 15 ani a încercat să îl convingă pe acesta să se predea poliţiei timp de 45 de minute, potrivit şefului poliţiei din Moscova, Anatoli Iakunin. El a afirmat că poliţia a discutat cu tatăl lui şi i-a cerut să participe la negocierile cu fiul său. "L-a sunat pe telefon şi i-a cerut să elibereze elevii", le-a spus Iakunin jurnaliştilor, potrivit Russia Today.

Conversaţia a durat aproximativ 15 minute, după care bărbatul, care a fost echipat cu o vestă antiglonţ, a intrat în clasa în care fiul său deţinea ostatici. Discuţiile ulterioare dintre cei doi au durat aproximativ jumătate de oră, după care Serghei Gordeev a eliberat ostaticii. Doar atunci când în interior mai erau tatăl şi fiul au pătruns în clasă forţele speciale şi l-au arestat pe adolescent, a precizat şeful poliţiei din Moscova.

Unul dintre posibilele motive ale atacului, vehiculat în Rusia pe reţelele de socializare este acela că Gordeev era supărat pe profesorul de geografie pentru că acesta i-a dat note mai mici decât se aştepta.

Colegii lui Serghei Gordeev, care i-au fost ostatici acestuia luni, au povestit ulterior că acesta a intrat în clasă îmbrăcat într-o haină de blană lungă pentru femei şi a început să tragă imediat în profesorul de geografie Andrei Kirillov, în vârstă de 29 de ani.

"A început să ne spună că a venit pentru asta, a spus că vrea să ştie dacă există viaţă după moarte şi că a venit să împuşte înainte să moară", a declarat Roman, un coleg de clasă al lui Gordeev, pentru LifeNews.

"Puteai să vezi în ochii lui că era speriat", a declarat o altă colegă, Lusia.

Potrivit martorilor oculari, Gordeev a comis cele două crime cu sânge rece. "L-a împuşcat pe profesor în stomac, a verificat dacă mai este în viaţă, apoi i-a tras un foc de control în cap", a declarat un coleg de clasă al atacatorului pentru LifeNews.

Kirillov era profesor de geografie. "Chiar îmi plăcea de el ca profesor", a declarat tatăl unui elev al acestuia pentru Komsomolskaia Pravda. "Îşi iubea munca şi era întotdeauna calm", a adăugat el.

Alţi profesori ai şcolii îl descriu pe Kirillov ca fiind un bărbat de familie, devotat soţiei şi fiului lor în vârstă de patru ani, căruia îi plăcea să predea şi nu se sfia niciodată să le ţină locul colegilor bolnavi.

Şi elevii îl descriu ca pe un bărbat blând. "Profesorul era o persoană amabilă, se înţelegea bine cu elevii", a declarat un coleg de clasă al lui Gordeev pentru LifeNews.

Cealaltă victimă, poliţistul în vârstă de 38 de ani Serghei Buşuiev, a murit pe loc, din cauza pierderii masive de sânge. El s-a numărat printre primii poliţişti care au ajuns la faţa locului. Gordeev a tras asupra lui atunci când a deschis uşa clasei, a declarat o sursă din cadrul agenţiilor de securitate. Potrivit acesteia, elevul a tras de la o distanţă de aproximativ 2,5 metri. Un alt poliţist, Vladimir Krohin, în vârstă de 29 de ani, a fost rănit la umăr în timp ce încerca să îl scoată din zonă pe colegul său rănit. În prezent, el se află în spital în stare gravă.

Gordeev, deşi era un elev ambiţios, nu era foarte popular, susţin colegii lui de clasă. "Abia vorbea cu cineva", afirmă un fost coleg, Anton Kiro. "Nu îşi făcea prieteni uşor. Nu ne întâlneam niciodată în afara şcolii", a explicat el.

Nimeni nu se aştepta ca un băiat atât de liniştit să îşi piardă cumpătul şi să comită un astfel de act. În plus, vecinii adolescentului susţin că acesta provine dintr-o familie "foarte bună", în care nu au fost conflicte niciodată.

Gordeev ar fi mers la lupte timp de un an înainte de atac. Tatăl lui este militar şi l-a învăţat să tragă cu arma. Puşca şi arma de vânătoare cu care adolescentul a venit la şcoală îi aparţin tatălui său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici