Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americană denunţă blocarea accesului într-un imobil diplomatic situat la periferia Moscovei

Ambasada Statelor Unite din Rusia acuză autorităţile ruse că nu permit accesul în una dintre clădirile utilizate de misiunea diplomatică americană, la periferia Moscovei, în contextul în care imobilul, vizat de sancţiunile ruse, ar urma să fie evacuat.

8467 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americană denunţă blocarea accesului într-un imobil diplomatic situat la periferia Moscovei

Administraţia Vladimir Putin a anunţat în ultimele zile o serie de măsuri ca reacţie la sancţiuni adoptate de Statele Unite. Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite. În plus, două imobile utilizate de diplomaţii americani în Rusia trebuie predate autorităţilor ruse, după o măsură similară adoptată de Statele Unite în decembrie 2016.

Moscova a anunţat iniţial că Ambasada americană va avea acces până marţi la prânz într-un complex utilizat de personalul american situat pe malul Râului Moscova, la periferia nord-vestică a Moscovei. Complexul, închiriat pentru a fi utilizat în scopul relaxării de personalul diplomatic american, va fi predat Rusiei, în cadrul măsurilor de sancţionare.

Însă, potrivit corespondentului Reuters TV, cinci vehicule diplomatice americane trimise luni după-amiază pentru evacuarea complexului nu au primit drept de acees.

"În conformitate cu înştiinţarea trimisă de Guvernul Rusiei, Misiunea americană urma să aibă acces în acest complex până pe 1 august la prânz. Nu am avut acces deloc în complex nici astăzi, nici ieri", a transmis luni, 31 iulie, Ambasada americană din Moscova.

"Ne vom adresa Guvernului rus pentru a ne explica de ce nu ni se permite accesul", precizează reprezentanţa diplomatică americană.

Ministerul rus de Externe încă nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici