Tensiuni puternice în oraşul american Ferguson, unde un poliţist a omorât un tânăr de culoare - FOTO

Tensiunile erau în continuare puternice la Ferguson, în statul Missouri din centrul Statelor Unite, unde în weekend au avut loc revolte după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare, iar autorităţile au îndemnat la organizarea unor manifestaţii numai pe timpul zilei.

711 afișări
Imaginea articolului Tensiuni puternice în oraşul american Ferguson, unde un poliţist a omorât un tânăr de culoare - FOTO

Tensiuni puternice în oraşul american Ferguson, unde un poliţist a omorât un tânăr de culoare - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un tânăr înarmat a fost rănit grav miercuri dimineaţa, nu departe de locul unde au avut loc manifestaţii în urma uciderii lui Michael Brown, în vârstă de 18 ani, care nu era înarmat, sâmbătă, de către un poliţist.

Potrivit poliţiei din comitatul Saint-Louis, citată de presa locală, tânărul rănit grav miercuri, în vârstă de 19 ani, făcea parte dintr-un grup de aproximativ 30 de persoane care s-a dispersat la sosirea poliţiei, alertată telefonic. El a agitat o armă, pe care a îndreptat-o către un poliţist. Acesta a tras asupra tânărului în mai multe rânduri.

Tensiunea nu a scăzut deloc de la revoltele şi jafurile care au avut loc în urma uciderii lui Brown, sâmbătă, în circumstanţe controversate, în această suburbie a oraşului Saint-Louis.

Versiunile despre circumstanţele decesului tânărului diferă. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe stradă, iar un agent de poliţie s-a luat de el şi a tras asupra adolescentului în timp ce acesta avea mâinile ridicate în aer. Potrivit poliţiei, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist şi a încercat să-l dezarmeze.

Şeful poliţiei din oraş, Tom Jackson, care a susţinut o conferinţă de presă miercuri, a declarat că poliţistul care a tras a fost rănit la nivelul feţei, dar că nu a fost atins de gloanţe, fără să ofere alte precizări, a scris ziarul local Saint-Louis Dispatch.

Numele acestuia, care urma să fie făcut public, nu va mai fi dezvăluit, din motive legate de securitatea sa şi a colegilor săi, după ce poliţia a primit ameninţări.

Comunitatea de culoare se mobilizează de la incidentul de sâmbătă, iar manifestaţiile se ţin lanţ.

Primarul oraşului, James Knowles, a cerut miercuri ca "toate grupurile care vor să se întâlnească să se roage sau să protesteze să facă acest lucru numai ziua, în mod organizat şi respectuos".

"Din nefericire, cei care vor să preia controlul asupra acestor proteste paşnice şi să le transforme în manifestaţii violente au putut să facă acest lucru în ultimele seri", se arată într-un comunicat.

Preşedintele american Barack Obama a îndemnat marţi la calm şi dialog, subliniind că FBI a lansat o anchetă federală în paralel cu cea efectuată de către poliţia de la nivelul comitatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici