TENSIUNILE se pot amplifica: Nave militare SUA au tranzitat Strâmtoarea Taiwan, riscând o reacţie din partea Chinei

Statele Unite au trimis, luni, două nave militare prin Strâmtoarea Taiwan, o manevră care probabil va amplifica tensiunile în relaţia cu Administraţia din China.

2864 afișări
Imaginea articolului TENSIUNILE se pot amplifica: Nave militare SUA au tranzitat Strâmtoarea Taiwan, riscând o reacţie din partea Chinei

TENSIUNILE se pot amplifica: Nave militare SUA au tranzitat Strâmtoarea Taiwan, riscând o reacţie din partea Chinei

"Navele USS Curtis Wilbur (DDG 54) şi USS Antietam (CG 54) au efectuat o misiune de tranzit de rutină prin Strâmtoarea Taiwan pe 22 octombrie, în conformitate cu legislaţia internaţională", a declarat Nate Christensen, un purtător de cuvânt al Flotei SUA din zona Pacific, citat de ABC News.

"Tranzitul navelor prin Strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA în sensul menţinerii libertăţii de circulaţie în zona Indo-Pacifică. Forţele Navale americane vor continua să acţioneze oriunde acest lucru este permis de legislaţia internaţională", a precizat oficialul militar american.

Misiunea riscă să amplifice tensiunile cu China, mai ales că în Taiwan va fi considerată un semnal din partea Administraţiei Donald Trump de susţinere a autonomiei, pe fondul tensiunilor dintre Taipei şi Beijing.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici