Tentativă de evacuare a unui grup de nomazi cu ajutorul muzicii techno, în Belgia - VIDEO

Autorităţile din oraşul belgian Landen, situat la aproximativ 60 de kilometri est de Bruxelles, au încercat, miercuri, să determine un grup de nomazi să părăsească un teren ocupat ilegal de trei zile difuzând muzică techno cu volumul la maxim, potrivit presei locale.

304 afișări
Imaginea articolului Tentativă de evacuare a unui grup de nomazi cu ajutorul muzicii techno, în Belgia - VIDEO

Tentativă de evacuare a unui grup de nomazi cu ajutorul muzicii techno, în Belgia - VIDEO (Imagine: Captura video)

Aproximativ 30 de rulote s-au instalat duminică seara pe un teren din oraşul flamand, fără acordul proprietarului sau al autorităţilor locale, potrivit agenţiei Belga.

În urma discuţiilor cu autorităţile locale, reprezentanţii grupului de nomazi au promis că vor părăsi terenul marţi dimineaţă, însă, ulterior, şi-au amânat plecarea pentru vineri, adaugă agenţia Belga.

În consecinţă, primarul din Landen, socialistul Gino Debroux, a decis instalarea unei instalaţii de sonorizare cu o capacitate de 14.400 waţi şi a cerut sprijinul unui DJ local.

Muzica techno a fost difuzată la volum maxim miercuri dimineaţă, potrivit unei înregistrări video postată pe site-ul cotidianului local, Het Belang van Limburg. "Iniţiativa" autorităţilor din Landen a avut un succes relativ, deoarece înregistrarea surprinde o fetiţă de aproximativ zece ani dansând printre rulote pe acordurilor melodiilor techno.

Între timp, negocierile cu poliţia au fost reluate, iar muzica a fost oprită, după ce nomazii s-au declarat "pregătiţi să ridice tabăra", a declarat primarul Gino Debroux.

Iniţiativa primarului din Landen a fost însă criticată în cadrul propriului partid. "Nu este în regulă ceea ce se întâmplă în Landen. Nu este deloc în regulă", a reacţionat, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul regional flamand pentru Protecţie Socială, socialista Freya Van den Bossche.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici