The New York Times titrează: Giuliani critică lupta anticorupţie din România/ Avocatul lui Trump spune că scrisoarea trimisă nu are legătură cu Guvernul SUA

Avocatul Rudolph Giuliani a afirmat miercuri că trimiterea unei scrisori adresate preşedintelui Klaus Iohannis, prin care cerea verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor, nu are "legătură cu Guvernul SUA", relatează The New York Times.

4991 afișări
Imaginea articolului The New York Times titrează: Giuliani critică lupta anticorupţie din România/ Avocatul lui Trump spune că scrisoarea trimisă nu are legătură cu Guvernul SUA

Rudolph Giuliani, declaraţie pentru The New York Times: Scrisoarea trimisă în România nu are legătură cu Guvernul SUA

Giuliani a declarat că, deşi îl reprezintă pe liderul de la Casa Albă, rămâne totuşi "un avocat şi un consultant independent", arată The New York Times.

Cotidianul american scrie că Rudolph W. Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Trump, a intrat în mod neaşteptat în dezbaterea din România şi a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care a criticat eforturile anticorupţie ale ţării şi "excesele" DNA.

"Nu are legătură cu Guvernul SUA", a declarat Giuliani, făcând referire la scrisoarea trimisă în România.

"Ofer consultanţă în probleme de securitate, forţe de ordine şi terorism în mai multe ţări. Toţi avocaţii privaţi ai preşedintelui au avut activităţi private", a adăugat avocatul lui Donald Trump.

Anterior, pentru Politico.eu, Rudolph Giuliani declarase că a primit un onorariu pentru a transmite scrisoarea autorităţilor române din partea firmei de consultanţă Freeh Group International Solutions, deţinută de fostul director FBI Louis Freeh.

Firma de consultanţă Freeh Group nu a oferit imediat declaraţii cu privire la afirmaţii lui Giuliani, scrie The New York Times. Compania fostului director FBI este cunoscută pentru reprezentarea omului de afaceri român Gabriel Popoviciu, mai arată publicaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici