Theresa May intenţionează să discute cu Mohammed bin Salman despre Khashoggi şi Yemen

Premierul britanic Theresa May a declarat joi că intenţionează să discute cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în cadrul summitului G20, despre situaţia din Yemen şi asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

186 afișări
Imaginea articolului Theresa May intenţionează să discute cu Mohammed bin Salman despre Khashoggi şi Yemen

Theresa May intenţionează să discute cu Mohammed bin Salman despre Khashoggi şi Yemen

"Intenţionez să discut cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. Mesajul pe care îl voi transmite va fi foarte clar, atât în problema privind asasinarea lui Jamal Khashoggi, cât şi despre situaţia din Yemen", a afirmat Theresa May.

"Ne dorim o investigaţie completă şi transparentă în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat şi cerem ca cei responsabili să fie traşi la răspundere", a adăugat aceasta.

Statele occidentale cer de asemenea încheierea unei campanii militare coordonate de Arabia Saudită în Yemen, care a fost demarată de bin Salman şi care a agravat criza umanitară.

"În ceea ce priveşte situaţia din Yemen, continuăm să fim îngrijoraţi în privinţa crizei umanitare. Soluţia pe termen lung în Yemen este o situaţie politică şi încurajăm toate părţile să lucreze în acest sens", a mai declarat premierul britanic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici