Theresa May nu garantează votul în Parlament privind un acord de Brexit înainte de ieşirea din UE

Premierul britanic Theresa May a refuzat să garanteze, miercuri, că parlamentarii vor putea să voteze în privinţa unui acord de Brexit înainte de ieşirea ţării din Uniunea Europeană, relatează site-ul The Independent.

584 afișări
Imaginea articolului Theresa May nu garantează votul în Parlament privind un acord de Brexit înainte de ieşirea din UE

Theresa May a participat la o audiere în Camera Comunelor în legătură cu progresul negocierilor pentru Brexit.

"Calendarul acordă timp până în martie 2019, dar sunt încrezătoare, pentru că este în interesul ambelor părţi să fie ratificat un acord de către parlamente, că vom putea avea negocierile şi acest acord la timp pentru ca Parlamentul britanic să voteze pentru ce ne-am angajat", a spus May.

Tot miercuri, întrebat dacă este adevărat că Marea Britanie nu poate semna un acord comercial decât după ieşirea din Uniunea Europeană, David Davis a răspuns: "Da, dar ar putea veni cu o nanosecundă mai târziu. Ceasul se poate opri la miezul nopţii".

În baza tratatelor actuale ale Uniunii Europene, Marea Britanie va putea semna un acord comercial cu UE doar după ce va deveni "terţă parte", adică va părăsi Blocul comunitar. David Davis a confirmat că acest fapt este adevărat "din punct de vedere tehnic".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici