Timoşenko denunţă "manipularea" unei înregistrări telefonice în care face afirmaţii antiruseşti

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a denunţat marţi difuzarea pe Internet a unei înregistrări a unei conversaţii pe care a purtat-o la telefon, acuzând că este vorba despre o "manipulare" ce vizează, în opinia sa, să exagere tonul deja puternic antirus al conversaţiei.

731 afișări
Imaginea articolului Timoşenko denunţă "manipularea" unei înregistrări telefonice în care face afirmaţii antiruseşti

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter, ea a acuzat serviciile speciale ruse (FSB) de această manipulare, a cărei realitate este extrem de dificil de verificat.

Fostul premier, în prezent conducătoarea Partidului Batkivşcina, a reacţionat astfel în urma difuzării pe Internet a unei conversaţii de două minute cu un apropiat, deputatul Nestor Şufrici din cadrul Partidului Regiunilor al fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Potrivit înregistrării, Timoşenko se declară mai întâi "pregătită să ia o mitralieră şi să-i tragă un glonţ în cap acestui nemernic", referindu-se, se pare, la preşedintele rus Vladimir Putin.

Însă pasajul care a fost manipulat, susţine sa, este cel în care propune folosirea armei nucleare împotriva ruşilor din Ucraina.

"Ce ne vom face cu cele opt milioane de ruşi care rămân pe teritoriul Ucrainei? Sunt o ciumă", se întreabă Şufrici.

"La naiba, trebuie să fie vizaţi cu arme nucleare", răspunde Timoşenko, potrivit înregistrării.

"Această conversaţie a avut într-adevăr loc", a admis ea marţi în mesajul postat pe contul de Twitter, "dar partea cu opt milioane de ruşi în Ucraina este un montaj", a adăugat fostul şef de Guvern.

"De fapt am spus «ruşii din Ucraina sunt ucraineni. Salut FSB. Scuzaţi expresia»", continuă Timoşenko.

În cursul conversaţiei, căreia nu-i contestă autenticitatea, Timoşenko spune la un moment dat că-şi va "utiliza toate contactele, va ridica întrega lume, pentru ca din Rusia să nu mai rămână decât un câmp ars".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici