Tinerele israelience pleacă la războiul din Gaza, cu moralul ridicat. În Israel, femeile sunt obligate să-şi apere ţara

Israel este una dintre puţinele ţări din lume care impune serviciul militar obligatoriu atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Femeile israeliene joacă un rol vital în cadrul forţelor armate israeliene, participând la diverse misiuni de apărare, securitate şi combatere a terorismului.

2293 afișări
Imaginea articolului Tinerele israelience pleacă la războiul din Gaza, cu moralul ridicat. În Israel, femeile sunt obligate să-şi apere ţara

IDF

Israel, prima ţară care trimite femeile în prima linie, la război 

Durata stagiului militar pentru femei este de doi ani şi opt luni, în timp ce pentru bărbaţi este de trei ani. Femeile pot opta pentru diferite funcţii şi unităţi, inclusiv cele de elită, cum ar fi batalionul Caracal, care este format în mare parte din femei soldat. 

Pe timp de război, femeile soldat îşi demonstrează curajul şi profesionalismul în faţa inamicului, Israelul fiind prima ţară dezvoltată care scoate femeile în prima linie, la război, având drepturi egale cu bărbaţii.

Ţările în care femeile nu sunt obligate să efectueze stagiul militar sau să se prezinte la datorie riscă să fie agresate de invadatori, cum s-a întâmplat în Ucraina pe durata invaziei ruseşti, nefiind instruite pentru autoapărare. 

Femeile din IDF adoră viaţa în armată  

Un spectator care a urmărit filme de război, ca Jarhead (2005) sau Full Metal Jacket (1987), sau oricare bărbat care a făcut armata, ar putea fi şocat de faptul că şi femeile pot să facă petreceri dezlănţuite în armată. 

Pentru multe dintre tinerele israelience, abia ieşite de pe băncile liceului, viaţa în armată nu pare să fie deloc plictisitoare, mai ales în timpul liber: 

-au dreptul să organizeze petreceri, chiar şi când sunt îmbrăcate în uniforma militară 

-pot să iasă la întâlnire cu militari de sex masculin .

-să facă sesiuni de cosmetică 

-nu sunt tunse scurt şi nu le este interzis să se machieze  

Iar din imaginile şi clipurile publicate, fetele par să se distreze la fel de bine cum se distrează bărbaţii.

Pe lângă participarea la misiuni militare, unele femei din armata israeliană au atras atenţia şi prin publicarea de fotografii şi clipuri provocatoare, în care apar îmbrăcate în uniforme militare sau în lenjerie intimă.

Aceste imagini au devenit virale pe reţelele de socializare, stârnind reacţii diverse, de la admiraţie şi susţinere, până la critică şi condamnare. Rabinii iudaici, foarte ultrareligioşi şi conservatori,  au solicitat eliminarea femeilor din armata israeliană.

Multe femei din armata israeliană au fost ofensate de misoginismul ultraconservatorilor şi au publicat o scrisoare deschisă, în care acuzau că sunt denigrate, deşi îşi pun vieţile în pericol pentru a apăra patria israeliană şi că guvernul nu e preocupat de problemele lor, precum riscul de a fi violate şi hărţuite. 

Unele dintre aceste femei soldat au declarat că îşi doresc să arate că sunt frumoase şi feminine, chiar dacă fac parte dintr-o armată dură şi exigentă.

Altele au spus că se distrează şi dansează pentru a-şi elibera stresul şi a-şi menţine moralul ridicat în condiţii dificile. De asemenea, unele au afirmat că îşi exprimă astfel solidaritatea cu colegii lor de sex masculin, care se confruntă cu aceleaşi provocări şi riscuri. 

Nu este o noutate că femeile din armata israeliană publică fotografii provocatoare îmbrăcate în uniformele militare, fiind un trend încă din 2010, de la popularizarea reţelelor de socializare. Unii utilizatori le critică pentru indisciplină şi lascivitate, dar alţii le laudă pentru că tinerele sunt mândre să-şi poarte hainele de militari. 

Israeliencele, gata să intre în Gaza pentru a-i lichida pe teroriştii Hamas 

Înainte ca Hamas să declanşeze atacurile teroriste de la 7 octombrie, în acest clip scurt de pe YouTube publicat pe 3 octombrie, tinerele dansează, îmbrăcate doar în uniformele de verde măsliniu ale armatei, echipate fiecare cu puşcă de asalt M16, dar în acelaşi timp, machiate, cu părul lung şi despletit, dansând pe o melodie israeliană. 

 

Al doilea clip este de pe data de 8 octombrie, la o zi după atacurile sângeroase ale mişcării teroriste Hamas, în care o tânără soldat trage, iar pe imagine apare scris ,,Suntem gata", dând de înţeles că femeile din armata israeliană se pregătesc pentru război. 

Al treilea clip este de pe data de 20 octombrie, iar un grup de tinere soldat dansează pe un tanc israelian Merkava, cu melodia Megustas TU pe fundal. 

Al patrulea clip, publicat în urmă cu 11 ore, pe 24 octombrie, apar două tinere complet echipate cu căşti şi veste militare, dansând cu puşcă M16 sau carabine M4, cu melodia Lil Nas X - MONTERO pe fundal,  sugerând că ofensiva în Gaza va începe în curând. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici