Tony Blair, întâmpinat cu ouă şi pantofi la o sesiune de autografe - VIDEO

Fostul premier britanic Tony Blair a fost întâmpinat cu proiectile lansate de manifestanţi, sâmbătă, la Dublin, în cadrul unei sesiuni de autografe după lansarea autobiografiei sale, unde apără decizia sa de a implica Marea Britanie în războiul din Irak, au declarat martori citaţi de AFP.

17 afișări
Imaginea articolului Tony Blair, întâmpinat cu ouă şi pantofi la o sesiune de autografe - VIDEO

Tony Blair, întâmpinat cu ouă şi pantofi la o sesiune de autografe - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto)

Martorii nu au fost în măsură să precizeze tipul de proiectile lansate. Potrivit presei, pantofi şi ouă au vizat maşina lui Tony Blair la sosirea la o librărie, însă fostul premier nu a fost atins.

Circa 200 de persoane erau reunite sâmbătă dimineaţă în faţa librăriei din centrul capitalei irlandeze, unde avea loc sesiunea de autografe, prima după publicarea memoriilor lui Tony Blair miercuri.

"Blair a minţit, milioane de persoane au murit", "Trimiteţi-l în închisoare pentru genocid", se putea citi pe pancarte afişate de manifestanţi, militanţi pacifişti sau propalestinieni.

Manifestanţii, încadraţi de un important dispozitiv de poliţie, au încercat fără succes să treacă o barieră de securitate.

În autobiografia sa, care figurează deja printre cele mai bine vândute, Tony Blair apără din nou decizia sa de a implica Marea Britanie, în 2003, în războiul din Irak împotriva "tiranului" Saddam Hussein.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici