Tony Blair: Uniunea Europeană trebuie să fie unită, euroscepticismul se propagă precum un virus

Euroscepticismul se propagă precum un virus, avertizează fostul premier britanic Tony Blair, subliniind că o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar avea efecte "distructive".

225 afișări
Imaginea articolului Tony Blair: Uniunea Europeană trebuie să fie unită, euroscepticismul se propagă precum un virus

Tony Blair: Uniunea Europeană trebuie să fie unită, euroscepticismul se propagă precum un virus (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Tony Blair a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei conferinţe organizată de Institutul proeuropean New Europe, informează BBC News.

Blair a remarcat că actualii liderii europeni nu prea mai promovează idei comunitare, din cauza crizei economice şi austerităţii. Blair avertizează că puterea şi influenţa pe plan global riscă să se mute din Occident spre Est, dacă Uniunea Europeană nu va deveni mai unită şi dacă statele membre UE nu vor coopera mai mult în domenii precum comerţul, energia şi mediul înconjurător.

Discursul fostului premier britanic a abordat, inevitabil, şi relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Blair a avertizat că "euroscepticismul se răspândeşte precum un virus": Formaţiunile de dreapta - referire la conservatorii aflaţi la guvernare în Marea Britanie - "au înţeles total greşit problema relaţiei cu Europa".

Blair atrage atenţia că o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE ar avea "consecinţe distructive pentru interesele britanice".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici