Topul ţărilor cu cei mai mulţi jurnalişti condamnaţi la închisoare în 2019. Surpriza de pe locul doi

Un raport oficial al Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor arată că cel puţin 250 de jurnalişti au fost condamnaţi la închisoare pentru activitatea lor, relatează CNN

2834 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor cu cei mai mulţi jurnalişti condamnaţi la închisoare în 2019. Surpriza de pe locul doi

Topul ţărilor cu cei mai mulţi jurnalişti condamnaţi la închisoare în 2019. Surpriza de pe locul doi (Foto: Profimedia Images)

Începând cu data de 1 Decembrie 2019, datele oficiale arată că cel puţin 250 de jurnalişti au fost trimişi la închisoare sub acuzaţia de diseminare de ştiri false împotriva sistemului aflat la guvernare, relatează CNN

Conform raportului oficial al Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, China este ţara cu cei mai mulţi jurnalişti condamnaţi la inchisoare în 2019, cu 48 de jurnalişti aflaţi după gratii.

Turcia e pe locul doi cu 47 de jurnalişti condamnaţi anul acesta la privare de libertate. Urmează Arabia Saudită şi Egipt fiecare cu câte 26 de jurnalişti condamnaţi la închisoarei. 

„Pentru al patrulea an la rând asistăm la un număr record de jurnalişti condamnaţi la închisoare. China a depăşit Turcia la numărul de jurnalişti trimişi după gratii, pentru prima dată din 2015. Prin aceste măsuri, preşedintele Chinei Xi Jinping doreşte înăsprirea controlului asupra mass-media”, a declarat Courtnety Radsch militantă pentru drepturile jurnaliştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici