Tragedie în Egipt: Cel puţin 47 de copii au murit în urma coliziunii unui autobuz cu un tren

Cel puţin 47 de copii cu vârste cuprinse între patru şi şase ani au murit sâmbătă în Egipt într-o coliziune între autobuzul la bordul căruia se aflau şi un tren, în provincia Assiut (centru), a anunţat Yehya Keshk, guvernatorul regiunii.

498 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Egipt: Cel puţin 47 de copii au murit în urma coliziunii unui autobuz cu un tren

Tragedie în Egipt: Cel puţin 47 de copii au murit în urma coliziunii unui autobuz cu un tren (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Transporturilor Rashad al-Metini şi şeful Autorităţii Căilor Ferate au demisionat în urma acestui accident, a anunţat presa oficială.

"Bilanţul se ridică la 47 de morţi. (Alţi) 13 copii sunt răniţi", a declarat guvernatorul pentru postul public de televiziune.

Autobuzul, care transporta 60 de copii în cadrul unei excursii organizate de grădiniţa la care sunt înscrişi, a fost lovit la o trecere la nivel cu calea ferată, la Manfalut (aproximativ 356 de kilometri sud de Cairo), a anunţat poliţia. Copiii aveau vârste cuprinse între patru şi şase ani

"O echipă de 45 de medici se află la locul accidentului pentru a oferi îngrijiri copiilor răniţi", a adăugat guvernatorul.

Un corespondent al postului public de televiziune a prezentat scene "terifiante" la locul accidentului, în care apar corpuri de copii zăcând pe sol, pline de sânge, transferate ulterior la un spitalul din Manfalut.

Preşedintele Mohamed Morsi a ordonat premierului, miniştrilor Apărării şi Sănătăţii şi guvernatorului din Assiut "să ofere orice asistenţă posibilă familiilor victimelor", a anunţat agenţia Mena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici