Transnistria sărbătoreşte "Ziua Republicii"

Transnistria marchează luni "Ziua Republicii", liderul separatist de la Tiraspol Evgheni Şevciuc fiind felicitat cu această ocazie de către mai mulţi politicieni ruşi, relatează PRO TV Chişinău.

236 afișări
Imaginea articolului Transnistria sărbătoreşte "Ziua Republicii"

Transnistria sărbătoreşte "Ziua Republicii"

"Ziua Republicii", care are loc luni, pe 2 septembrie, este declarată nelucrătoare în Transnistria. În mai multe localităţi din regiunea separatistă sunt organizate expoziţii şi parade, iar la Complexul Memorial din Tiraspol sunt depuse coroane de flori.

Cu ocazia acestui eveniment, la Tiraspol au sosit mai multe delegaţii străine, inclusiv deputaţi ruşi, ucraineni, reprezentanţi din Abhazia, Nagorno-Karabah, Osetia de Sud şi din regiunea autonomă Gagauzia, infomează site-ul www.president.gospmr.ru.

Potrivit site-ului oficial al liderului separatist Evgheni Şevciuc, în Piaţa Suvorov de la Tiraspol au mărşăluit militari ai armatei transnistrene. Sărbătoarea a continuat cu un concert al orchestrei militare şi cu discursul lui Şevciuc. În centrul capitalei transnistrene vor avea loc mai multe evenimente teatrale, concerte şi concursuri pentru copii, iar în cinematograful „Tiraspol” vor fi rulate gratuit desene animate.

Mai mulţi cântăreţi ruşi, între care şi Valeri Meladze, vor susţine un concert la Tiraspol, iar sărbătoarea va culmina cu focuri de artificii.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va sosi la Tiraspol marţi, pe 3 septembrie, când va pune piatra de temelie a unui spital construit din banii Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici