Trei americani arestaţi în Iran, SUA cer confirmarea - VIDEO

Statele Unite au cerut sâmbătă Elveţiei - care reprezintă interesele americane în Iran - să confirme informaţiile privind arestarea a trei turişti americani la graniţia dintre Kurdistanul irakian şi Iran.

16 afișări
Imaginea articolului Trei americani arestaţi în Iran, SUA cer confirmarea - VIDEO

Trei americani arestaţi în Iran, SUA cer confirmarea - VIDEO

"Am văzut în presa iraniană informaţii conform cărora trei turişti americani au fost arestaţi în Iran", a declarat Robert Wood, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

"Am cerut Elveţiei să obţină de la autorităţile iraniene confirmarea acestor informaţii", a adăugat el.

În cazul confirmării informaţiilor, SUA au cerut Elveţiei să înceapă demersurile consulare necesare pentru a lua legătura cu cele trei persoane reţinute.

În nordul Irakului, un oficial kurd a anunţat vineri că trei americani au fost arestaţi după ce fuseseră avertizaţi să evite zona muntoasă aflată în apropierea graniţei cu Iranul. Bechro Ahmad, ofiţerul de presă al serviciilor de securitate din Kurdistanul irakian, a declarat că persoanele reţinute - doi bărbaţi şi o femeie - veniseră din Turcia, însoţite de o a patra, care însă nu le-a însoţit în călătoria în apropierea graniţei.

Unul dintre posturile publice de televiziune de la Teheran a confirmat arestarea a trei americani care "se infiltraseră" în ţară venind din Irak. Un alt post TV a afirmat că americanii sunt militari, dar nu a precizat sursa informaţiei.

Un reprezentant al Pentagonului a negat că în incident ar fi fost implicat vreun militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici