Trei civili au fost răniţi într-un atac sinucigaş la Kabul, care viza forţele internaţionale

Un atac sinucigaş a vizat un convoi al forţelor internaţionale duminică dimineaţă, la Kabul, răsturnând un vehicul blindat şi rănind cel puţin trei civili, relatează Reuters în pagina electronică.

315 afișări
Imaginea articolului Trei civili au fost răniţi într-un atac sinucigaş la Kabul, care viza forţele internaţionale

Trei civili au fost răniţi într-un atac sinucigaş la Kabul, care viza forţele internaţionale

Atentatul a fost revendicat de insurgenţii talibani, care luptă împotriva Guvernului de la Kabul, susţinut de forţele străine.

În imaginile difuzate de televiziuni, putea fi văzut un vehicul blindat dintr-un convoi britanic răsturnat, în timp ce forţele afgane au creat un perimetru de securitate pe strada din cartierul Joi Sheer.

"A fost un atentat sinucigaş împotriva unui convoi al forţelor străine, într-o parte aglomerată a oraşului, şi există victime", a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Danish nu a precizat dacă s-au înregistrat victime în rândul forţelor străine, dar un comunicat al Ministerului de Interne a informat că trei civili au fost răniţi.

Coaliţia militară condusă de SUA la Kabul a confirmat că unul dintre convoaiele sale a fost vizat de o bombă. "Nu s-au raportat victime pentru moment", a declarat purtătorul de cuvânt, colonelul Brian Tribus.

Talibanii au afirmat că în atentat au fost ucişi mai mulţi soldaţi străini, dar gruparea exagerează adesea bilanţul atacurilor sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici