Trei membri ai forţelor de securitate iraniene ar fi fost ucişi de protestatari - presă

Trei membri ai forţelor iraniene de securitate ar fi fost înjunghiaţi mortal de către protestatari în apropiere de capitala ţării, Teheran, după cum au anunţat agenţiile de presă ISNA şi Fars, citate de France 24.

666 afișări
Imaginea articolului Trei membri ai forţelor de securitate iraniene ar fi fost ucişi de protestatari - presă

Trei membri ai forţelor de securitate iraniene ar fi fost ucişi de protestatari - presă

Cei trei membri ai forţelor de securitate au fost atacaţi de mai mulţi protestatari cu macete şi cuţite într-o localitate aflată la vest de capitală, potrivit celor două agenţii.

Potrivit Fars, unul dintre cei trei a fost identificat ca fiind Morteza Ebrahimi, un comandant al Gardienilor Revoluţiei. Celelalte două victime sunt Majid Sheikhi şi Mostafa Rezaie, ambii membri ai miliţiei Basij, loială regimului de la Teheran.

Autorităţile iraniene au început încă de vineri seară să suspende accesul la internet în mai multe oraşe, inclusiv la Teheran, după izbucinrea mai multor manifestaţii, la o zi după ce Guvernul de la Teheran a anunţat majorat preţul la carburanţi cu cel puţin 50%. Potrivit unor surse, citate de Al Arabiya, cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în urma protestelor.

Taguri:
iran,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici