Trei militari ai ISAF au fost ucişi de un bărbat în uniformă afgană

Trei militari ai NATO au fost ucişi, sâmbătă, în estul Afganistanului de un bărbat ce purta uniforma forţelor afgane, a anunţat pe Twitter Forţa internaţională a NATO în această ţară (ISAF).

342 afișări
Imaginea articolului Trei militari ai ISAF au fost ucişi de un bărbat în uniformă afgană

Trei militari ai ISAF au fost ucişi de un bărbat în uniformă afgană

"Trei soldaţi ai ISAF au fost ucişi de un bărbat care purta uniforma forţelor de securitate afgane şi care a tras asupra lor", potrivit coaliţiei interaţioanle.

Uciderea soldaţilor nu a fost încă revendicată, dar astfel de atacuri se numără printre metodele folosite de insurgenţii talibani pentru a înşela vigilenţa militarilor NATO şi pentru a se apropia de ţintele lor.

Aceşti "inamici din interior" pot fi soldaţi afgani care întorc armele împotriva occidentalilor din furie sau simpatie faţă de rebeli.

Îndepărtaţi de la putere în 2001 de o coaliţiei internaţională condusă de Statele Unite, talibanii conduc o gherilă sângeroasă împotriva forţelor guvernamentale afgane şi internaţionale.

Aproximativ 3.374 de militari ai NATO au fost ucişi de la începutul conflictului, potrivit site-ului independent icasualties.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici