Trei militari ONU au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, în urma unui atentat cu bombă în Mali

Trei membri ai forţelor ONU de menţinere a păcii şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi, în urma exploziei unei bombe în nordul statului Mali, au anunţat oficialii ONU, potrivit site-ului postului France 24.

256 afișări
Imaginea articolului Trei militari ONU au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, în urma unui atentat cu bombă în Mali

Trei militari ONU au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, în urma unui atentat în Mali

Potrivit comunicatului dat publicităţii de ONU, vehiculul în care se aflau militarii a fost grav avariat în urma unei explozii produse în timpul unei misiuni ce consta în escortarea unui convoi în nordul ţării.

Până în acest moment nu a fost anunţat de ce naţionalitate sunt victimele.

"Condamn cu energie astfel de acţiuni abjecte, care au drept unic obiectiv să destabilizeze ţara şi să stânjenească procesul de pace în curs de desfăşurare în Mali", a declarat Koen Davidse, şeful interimar al misiunii de pace din statul situat în vestul Africii.

Trimisă în anul 2013, misiunea ONU în Mali, cunoscută drept MINUSMA, este în mod constant vizată de atacuri comise de militanţi islamişti care operează în centrul şi nordul ţării, se confruntă cu dificultăţi logistice, iar unii membri ai misiunii au fost acuzaţi de comiterea de abuzuri la adresa populaţiei locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici