Trei morţi, într-un atac asupra unei baze ONU în nordul Mali

Trei persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac asupra unei baze a Căştilor Albastre la Kidal, în nordul Mali, anunţă ONU, relatează BBC News online.

349 afișări
Imaginea articolului Trei morţi, într-un atac asupra unei baze ONU în nordul Mali

Trei morţi, într-un atac asupra unei baze ONU în nordul Mali

Doi membri ai trupelor ONU de menţinerea păcii şi un angajat civil au fost ucişi în acest atac, potrivit unor oficiali.

Potrivit altei surse de la ONU, alte 14 persoane au fost rănite.

"Au tras cu obuze din apropiere, către ora (locală0 4.00 (6.00, ora României) în interiorul taberei MINUSMA", a declarat Olivier Salgado, adjunctului şefului pentru comunicare a misiunii, citat de Reuters.

"Avem trei morţi şi patru persoane rănite grav", a adăugat el.

Misiunea ONU pentru menţinerea păcii în Mali (MINUSMA) a fost creată în 2014, după ce Franţa a condus o campanie militară împotriva unor militanţi islamişti, în regiunea deşertică din nordul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici