Trei sute de imigranţi din Calais, repartizaţi de autorităţi în mai multe regiuni din Franţa

Trei sute de imigranţi din oraşul francez Calais au fost repartizaţi de autorităţi în 15 localităţi din Franţa, fiind convinşi să renunţe la planul lor de a traversa Eurotunelul pentru a ajunge în Marea Britanie, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

579 afișări
Imaginea articolului Trei sute de imigranţi din Calais, repartizaţi de autorităţi în mai multe regiuni din Franţa

Trei sute de imigranţi din Calais, repartizaţi de autorităţi în mai multe regiuni din Franţa (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Trei sute de imigranţi au renunţat la planul lor de imigrare în Marea Britanie pentru a beneficia de adăpost în Franţa, fără ca această ofertă să fie condiţionată de depunerea în prealabil a unei solicitări de azil", a indicat prefectura departamentului Pas-de-Calais, într-un comunicat difuzat luni seară.

"Un al treilea transfer către centre de primire şi de orientare va fi organizat marţi, 3 noiembrie", a precizat, în continuare, prefectura.

Centrele în care au fost repartizaţi imigranţii sunt situate în 15 localităţi franceze, dispuse în zece departamente, repartizate pe tot teritoriul Franţei.

Imigranţii vor fi relocaţi în sud, în Mondonville, Toulouse şi Luchon (din departamentul Haute-Garonne), în nord, în Grand-Quevilly şi Saint-Etienne-du-Rouvray (din departamentul Seine-Maritime), în vest, în La Roche-sur-Yon (din departamentul Vendee) şi în Getigne (din departamentul Loire-Atlantique).

Alţii vor ajunge în zona central-sudică a Franţei, în localităţile Peyrat-le-Chateau (din departamentul Haute-Vienne), Meymac (din departamentul Correze), Gueret (din departamentul Creuse), Taize (din departamentul Saone-et-Loire), Pessat-Villeneuve (din departamentul Puy-de-Dome) şi în zona sud-estică, în localităţile Roanne, Boen-sur-Lignon şi La Tour-en-Jarez (din departamentul Loire).

Acest transfer din Calais, unde locuiesc aproximativ 6.000 de imigranţii în condiţii precare, le va permite "să se refacă, în condiţii stabile şi sigure, în cursul căruia vor putea beneficia de condiţii sanitare şi îşi vor putea reconsidera planul de a imigra în Marea Britanie", estimează prefectura departamentului Pas-de-Calais.

Primele două transferuri ale imigranţilor din Calais au avut loc săptămâna trecută, pe 27 octombrie şi pe 29 octombrie, când au fost repartizaţi, în mod voluntar, 293, respectiv 402 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici