Trei ţări europene au anunţat că vor refuza cererile de extrădare formulate de Marea Britanie

Germania, Austria şi Slovenia au confirmat că nu-şi vor extrăda cetăţenii proprii în Marea Britanie, după ieşirea ţării din Uniunea Europeană, deoarece legislaţia celor trei state interzice autorităţilor să facă extrădări în ţări din afara Blocului comunitar, relatează site-ul Business Insider.

5655 afișări
Imaginea articolului Trei ţări europene au anunţat că vor refuza cererile de extrădare formulate de Marea Britanie

Trei ţări europene au anunţat că vor refuza cererile de extrădare formulate de Marea Britanie. Sursă foto: Profimedia

Cererile de extrădare formulate de Londra sunt gestionate prin intermediul mandatului european de arestare (MEA) chiar şi în perioada de tranziţie de 11 luni după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministerul de Interne de la Londra a declarat pentru Business Insider că se aşteaptă ca fiecare ţară europeană să-şi judece cetăţenii suspectaţi că au comis infracţiuni în alte ţări.

"Mandatul european de arestare continuă să se aplice în perioada de implementare", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

"Acolo unde statele membre nu pot, din motive care au legătură cu principiile fundamentale ale constituţiei lor, este de aşteptat că vor prelua judecarea sau condamnarea persoanelor implicate", a precizat oficialul.

Marea Britanie va rămâne parte a mecanismului mandatul european de arestare (MEA), însă cele trei ţări au notificat Comisia Europeană că vor putea aplica solicitările de extrădare întrucât acest lucru ar fi neconstituţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici