Trei zile de doliu în Franţa, în memoria ostaticului executat de terorişti în Algeria

Franţa a decretat trei zile de doliu naţional după decapitarea unui cetăţean francez în Algeria, iar aviaţia militară franceză a continuat raidurile aeriene în Irak.

82 afișări
Imaginea articolului Trei zile de doliu în Franţa, în memoria ostaticului executat de terorişti în Algeria

Trei zile de doliu în Franţa, în memoria ostaticului executat de terorişti în Algeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Raiduri aeriene au fost efectuate, joi dimineaţă, în Irak", a declarat Stéphane Le Foll, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

Preşedintele François Hollande a decretat doliu naţional vineri, sâmbătă şi duminică, în memoria ostaticului francez executat, Hervé Gourdel. Steagurile franceze vor fi coborâte în bernă în cele trei zile, pe tot teritoriul Franţei.

Satul în care locuia acest ghid montan în vârstă de 55 de ani, Saint-Martin-Vésubie, a organizat ceremonii de comemorare. "Satul este în doliu. Toată lumea este în doliu", a declarat primarul localităţii, Henri Giuge.

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic. Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger. Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici