Treizeci şi şase de partide au depus candidaturile pentru alegerile din Grecia

Treizeci şi şase de partide şi-au depus candidaturile pentru a participa la alegerile parlamentare programate în Grecia pe 6 mai, anunţă surse din cadrul instanţei supreme.

123 afișări
Imaginea articolului Treizeci şi şase de partide au depus candidaturile pentru alegerile din Grecia

Treizeci şi şase de partide au depus candidaturile pentru alegerile din Grecia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Toate partidele şi candidaţii trebuie să depună candidaturile până duminică seara, decizia de validare a acestora urmând să fie luată de Curtea Supremă de Justiţie.

Printre cele 36 de formaţiuni se numără Noua Democraţie (ND, de dreapta), Pasok (socialist), KKE (comunist), Syriza (stânga radicală) şi Laos, extrema-dreaptă.

În plus, sunt numeroase formaţiuni noi, majoritatea create de disidenţi de dreapta şi de stânga în semn de protest faţă de politicile de austeritate ale coaliţiei ND-Pasok.

Este vorba de partidul Grecii Independenţi, creat de deputatul disident Panos Kammenos, de partidul Pactul Social, al fostului ministru socialist Luka Katseli, sau de Stânga Democrată, facţiunea Syriza.

La acestea se adaugă Alianţa Democratică, a deputatei Dora Bakoyannis, care a demisionat din ND în 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici