Treizeci şi unu de oficiali chinezi, anchetaţi pentru ascunderea a trei accidente miniere

Autorităţile chineze au deschis o anchetă asupra a 31 de oficiali acuzaţi că au ascuns cel puţin trei accidente miniere soldate cu aproximativ 40 de morţi, a anunţat vineri un cotidian chinez.

128 afișări
Imaginea articolului Treizeci şi unu de oficiali chinezi, anchetaţi pentru ascunderea a trei accidente miniere

Treizeci şi unu de oficiali chinezi, anchetaţi pentru ascunderea a trei accidente miniere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceşti oficiali, incluzând administratori de mine de cărbune, responsabili cu securitatea şi lideri municipali, sunt suspectaţi de abuz de putere, neglijenţă în serviciu şi luare de mită, a anunţat China Daily.

Ei nu au anunţat trei accidente produse în mine de cărbune şi nici nu au organizat operaţiuni de salvare pentru acestea. Cele trei accidente s-ar fi soldat cu 39 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit cotidianului chinez.

Sectorul minier din China este recunoscut pentru periculozitatea sa, cauzată de neglijenţe în materie de securitate şi corupţia endemică.

Anul trecut, 1.049 de mineri chinezi au murit în 589 de accidente, potrivit unor statistici oficiale considerate incomplete.

Cele trei incidente ar fi avut loc în iulie 2013 la Hegang (opt morţi), în provincia Heilongjiang, în decembrie 2013 la Gongyi (şapte morţi), în provincia Henan, şi în decembrie 2009 la Lushan (24 de morţi), în provincia Hunan.

Potrivit cotidianului, o campanie de promovare a securităţii în mine ar fi dat roade în ultimii ani, în condiţiile în care, acum zece ani, accidentele miniere provocau moartea a peste 6.000 de persoane în fiecare an, faţă de o mie anul trecut.

China consumă aproximativ jumătate din cărbunele produs la nivel mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici