Trenul de mare viteză care străbate deşertul saudit

În trecutul îndepărtat, pelerinii musulmani veneau pe jos în oraşul sfânt Mecca. Acum pot veni cu trenul de mare viteză.

4512 afișări
Imaginea articolului Trenul de mare viteză care străbate deşertul saudit

Trenul de mare viteză care străbate deşertul saudit

De aproximativ 50 de ori pe zi, aceste trenuri elegante, cu nasul lung, traversează deşerturile fierbinţi ale Arabiei Saudite, atingând viteze de până la 300 km/h, transportând pelerini şi alţi pasageri, scrie CNN.

Trenurile, printre primele 10 cele mai rapide din lume, sunt doar începutul unei reţele feroviare care se aşteaptă să se extindă în întregul regat al Orientului Mijlociu, deoarece investeşte miliarde în infrastructură pentru a stimula turismul şi a diversifica veniturile dincolo de petrol.

Din Jeddah, al doilea oraş ca mărime al ţării, pelerinii religioşi şi călătorii de agrement deopotrivă pot călători acum de la terminalul de sosiri al Aeroportului Internaţional King Abdulaziz la o staţie strălucitoare, pe unde trenurile expres electrice trec în toată ţara.

Deşi numai musulmanii pot vizita Mecca, toţi călătorii se pot bucura de aceste noi trenuri de mare viteză Haramain pe o linie de 450 de kilometri care se întinde de-a lungul unei secţiuni a coastei Mării Roşii a Arabia Saudită.

Haramain înseamnă „două sanctuare” în arabă, numit după oraşele sfinte Mecca şi Medina care se află la capetele opuse ale liniei. Deschis în 2018, acesta leagă şi aeroportul din Jeddah, Jeddah Al-Sulimaniyah (lângă centrul oraşului) şi oraşul economic King Abdullah.

.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici