Trump a nominalizat "un judecător al judecătorilor" pentru funcţia rămasă liberă la Curtea Supremă

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe conservatorul Brett Kavanaugh să ocupe un post de judecător la Curtea Supremă a SUA, însă aprobarea acestei nominalizări ar putea să fie dificilă în condiţiile în care republicanii au o majoritate fragilă în Senat.

225 afișări
Imaginea articolului Trump a nominalizat "un judecător al judecătorilor" pentru funcţia rămasă liberă la Curtea Supremă

Trump a nominalizat "un judecător al judecătorilor" pentru funcţia rămasă liberă la Curtea Supremă

Kavanaugh, 53 de ani, îl va înlocui pe Anthony M. Kennedy, care şi-a anunţat retragerea începând de la finalul lunii iulie.

"Nu este nimeni în America mai calificat pentru această poziţie şi nimeni care să merite mai mult", a declarat Trump, care a îndemnat republicanii şi democraţii să confirme nominalizarea lui Kavanaugh, despre care a spus că este un "judecător al judecătorilor".

Pe de altă parte, Chuck Schumer, liderul democraţilor din Senat, a denunţat nominalizarea lui Kavanaugh, afirmând că acesta este reprezentantul grupurilor de influenţă de dreapta care încearcă să erodeze dreptul la avort, libertăţile şi asistenţa medicală de care beneficiază milioane de americani.

"Prin selectarea judecătorului Brett Kavanaugh pentru Curtea Supremă, preşedintele Trump a pus pe eşafod drepturile reproductive şi libertăţile şi asistenţa medicală a milioane de americani", a afirmat senatorul american.

După nominalizarea, Kavanaugh şi-a prezentat pe scurt viziunea sa privind rolul unui judecător.

"Un judecător trebuie să fie independent şi trebuie să interpreteze legea, nu să facă legea, trebuie să interpreteze reglementările aş cum sunt ele întocmite şi trebuie să interpreteze constituţia aşa cum a fost ea scrisă, ţinând cont de istorie, tradiţii şi precedente", a explicat judecătorul nominalizat.

Senatul american va decide dacă aprobă sau respinge nominalizările pentru Curtea Supremă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici