Trump nu l-a insultat niciodată pe Putin. Motivul a fost dezvăluit de un fost consilier pe probleme de securitate

  • Preşedintele american evită să îl insulte pe omologul său rus.
  • Donald Trump ştie că Vladimir Putin detestă să fie insultat.
  • Liderul de la Casa Albă se teme că omologul lui de la Kremlin s-ar putea răzbuna într-un fel pe el.
5377 afișări
Imaginea articolului Trump nu l-a insultat niciodată pe Putin. Motivul a fost dezvăluit de un fost consilier pe probleme de securitate

Trump nu l-a insultat niciodată pe Putin. Motivul a fost dezvăluit de un fost consilier pe probleme de securitate

De-a lungul primului său mandat de preşedinte al SUA, Donald Trump a jignit şi insultat nenumăraţi lideri şi personalităţi mondiale. A spus despre Justin Trudeau, premierul Canadei, că este un om cu „două feţe”, iar despre Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a scris că suferă de un procent de susţinere redus şi o rată ridicată a şomajului.

Nu l-a atacat, însă, niciodată pe Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, transmite publicaţia Newsweek.

Motivul a fost dezvăluit de Fiona Hill, fost consilier pe probleme de securitate naţionale la Casa Albă. Ea a depus mărturie în Congres în timpul procedurii de demitere a lui Trump.

Potrivit lui Hill, Trump se teme de ce ar putea face Putin dacă este insultat. „(Trump) Înţelege că preşedintelui Putin nu îi place să fie insultat. Putin ia insultele foarte personal şi poartă pică. El nu uită. Şi va găsi o modalitate de a se răzbuna într-un fel pentru asta”, a declarat Hill în emisiunea „60 Minutes” de la CBS News.

Trump a fost acuzat că are o relaţie prietenoasă cu dictatori, în timp ce îi critică pe aliaţii SUA, pe care îi priveşte, potrivit lui Hill, ca pe nişte „parteneri de afaceri”. Această atitudine, crede Hill, a afectat unele dintre parteneriatele importante ale Statelor Unite.

Fiona Hill a fost principalul consilier pe probleme ruse de la Casa Albă.

Foto: Hepta

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici