Trump s-a păcălit, în loc să ajute firmele mici din SUA cu bani, le-a ajutat pe cele susţinute de China

  • Milioane de dolari din programul de protecţie a salariilor au mers către rivalii economici ai SUA
  • NYT:Potrivit firmei de consultanţă Horizon Advisory, între 192 şi 419 milioane de dolari au ajuns la mai mult de 125 de companii chineze
  • China este inamicul numărul 1 al preşedintelui american
  • Donald Trump acuză China pentru pandemia de coronavirus şi criza economică
871 afișări
Imaginea articolului Trump s-a păcălit, în loc să ajute firmele mici din SUA cu bani, le-a ajutat pe cele susţinute de China

Trump s-a păcălit, în loc să ajute firmele mici din SUA cu bani, le-a ajutat pe cele susţinute de China

 

Nu te-ai fi aşteptat la o aşa eroare. După ce a acuzat China de răspândirea Covid-19 şi de instalarea unei crize economice, Donald Trump a ajutat, fără să vrea, companiile chineze, scrie New york Times. Cum? Prin Programul special creat de liderul de la Casa Albă pentru companiile cu mai puţin de 500 de angajaţi.

Din cele 660 de miliarde de dolari alocaţi programului, între 192 şi 419 de milioane de dolari au ajuns la firme care sunt susţinute de acţionariat chinez. Analiza făcută de firma de consultanţă strategică Horizon Advisory arată că cel puţin 32 de mici companii chineze au reuşit să atragă mai mult de 1 milion de dolari prin acest program.În total au folosit aproape 180 de milioane de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici