Trupe ale grupării Wagner, bombardate de un avion străin în Republica Centrafricană

Autorităţile din Republica Centrafricană au denunţat bombardarea unei baze din nord, unde se află trupe ruseşti şi paramilitari din grupul Wagner, de către un avion străin dintr-o ţară vecină.

6465 afișări
Imaginea articolului Trupe ale grupării Wagner, bombardate de un avion străin în Republica Centrafricană

Trupele grupării Wagner, bombardate de un avion străin în Republica Centrafricană

 

Dispozitivul „a aruncat explozibili în oraşul” Bossangoa „vizând baza forţelor noastre de apărare, cea a aliaţilor noştri precum şi o fabrică de bumbac”. Atacul a provocat doar pagube.

Potrivit rapoartelor autorităţilor din Africa Centrală, bombardamentul „a cauzat pagube materiale grave”. „Avionul străin, după ce a aruncat explozivii, s-a îndreptat spre nord înainte de a trece graniţa”. La nord de Bossangoa, un oraş care până de curând era în mâinile rebelilor, se află Ciad.

Printre cele mai sărace şi instabile ţări din lume, Republica Centrafricană a fost zguduită de un război civil sângeros în 2012, care a determinat Franţa şi ONU să intervină.

În 2020, o coaliţie de rebeli a avansat spre capitala Bangui, ameninţănd că va înlătura guvernul şi provocând intervenţia Moscovei care a trimis paramilitari să-i respingă şi să recucerească teritoriul.

Aceştia sunt consilieri militari, dar Parisul şi ONU îi identifică drept mercenari ai grupului Wagner, susţinut de Kremlin şi care acţionează şi pe frontul din Ucraina..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici