Trupe străine ale unei baze militare din Afganistan, atacate de un soldat afgan / Soldat american, rănit, nu ucis, în urma incidentului

Cel puţin un militar afgan a fost ucis şi alţi câţiva soldaţi americani au fost răniţi în urma unui incident ce a avut loc la o bază a Armatei din nordul Afganistanului, conform unui oficial al SUA, citat de Reuters.

949 afișări
Imaginea articolului Trupe străine ale unei baze militare din Afganistan, atacate de un soldat afgan / Soldat american, rănit, nu ucis, în urma incidentului

Trupe străine ale unei baze militare din Afganistan, atacate de un soldat afgan

UPDATE 17:15 Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Armatei americane din Kabul a negat informaţiile legate de eventualul deces al unor militari americani în cadrul unui incident ce a avut loc la o bază militară din nordul Afganistanului.

Acesta a confirmat însă rănirea a mai multor soldaţi americani la tabăra militară Shaheen, unde este desfăşurată Brigada 209 a Armatei afgane din oraşul Mazar-i-Sharif.

Potrivit oficialului american, cel puţin un militar afgan a fost ucis şi un altul rănit.

ŞTIRE INIŢIALĂ Atacul a avut loc sâmbătă la o bază militară din nordul statului afgan.

Abdul Qahar Araam, purtător de cuvânt a Brigadei 209 a Armatei afgane, a confirmat moartea a patru militari americani.

Soldatul afgan i-a împuşcat pe cei patru membri ai trupelor americane în interiorul bazei militare.

Departamentul de comandă al Armatei americane din Afganistan, ce are sediul în Kabul, a transmis că a fost anunţat de acest atac ce a avut loc la tabăra militară din Shaheen.

Tabăra, situată în oraşul afgan Mazar-i-Shariff, din nordul statului, este locul unde este desfăşurată Brigada militară 209.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici