Trupurile celor şase militari israelieni au fost recuperate şi vor fi repatriate joi

Misiunea israeliană în România a recuperat miercuri toate cadavrele de la locul prăbuşirii unui elicopter militar israelian în România, a declarat o sursă militară, iar trupurile celor şase soldaţi israelieni vor fi repatriate joi, informează site-ul Ynetnews.com.

46 afișări
Imaginea articolului Trupurile celor şase militari israelieni au fost recuperate şi vor fi repatriate joi

Trupurile celor şase militari israelieni au fost recuperate şi vor fi repatriate joi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, câteva dintre trupurile recuperate se află deja la laboratorul de medicină legală din Braşov.

În prezent, experţii încep operaţiunile pentru identificarea cadavrelor, precizează cotidianul The Jerusalem Post, în ediţia electronică.

Delegaţia israeliană este formată din experţi legişti şi membri ai rabinatului militar, care sunt echipaţi cu dosarele celor şase militari, ce includ amprente digitale şi dentare şi alte semne de identificare, care pot fi folosite la confirmarea identităţii lor.

Armata israeliană va organiza joi o ceremonie la baza aeriană Boboc, în timpul căreia sicriele militarilor vor fi urcate la bordul unui avion de transport de tip Hercules, cu care vor fi duse în Israel.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român. Potrivit MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici