Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate după cutremurul de duminică

Turcia va accepta ajutor din străinătate, inclusiv din Israel, după cutremurul produs duminică în estul ţării, au declarat miercuri surse diplomatice turce.

471 afișări
Imaginea articolului Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate după cutremurul de duminică

Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate după cutremurul de duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul turc, care a refuzat iniţial ofertele de asistenţă, a decis să accepte ajutorul din străinătate după ce serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă au avertizat că sunt necesare locuinţe prefabricate pentru a-i adăposti pe sinistraţi, au precizat sursele citate.

Numeroşi supravieţuitori dorm în aer liber, în frig, după cutremurul cu magnitudinea 7,2 produs în provincia Van şi soldat cu 459 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Israelul a oferit asistenţă imediat după seism, în pofida relaţiilor tensionate dintre cele două ţări. "Turcia ne-a cerut locuinţe mobile pentru adăpostirea sinistraţilor", a declarat marţi seară purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Yigal Palmor. "Am acceptat imediat şi vom vedea rapid ce putem trimite", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici