Turcia ar putea achiziţiona avioane din alte surse, dacă SUA refuză să îi livreze aeronave invizibile pe radar de tip F-35

Turcia ar putea achiziţiona avioane din alte surse în cazul în care Statele Unite refuză să permită Ankarei să cumpere aeronave invizibile pe radar de tip F-35, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, informează site-ul cotidianului Daily Sabah.

1316 afișări
Imaginea articolului Turcia ar putea achiziţiona avioane din alte surse, dacă SUA refuză să îi livreze aeronave invizibile pe radar de tip F-35

Turcia ar putea achiziţiona avioane din alte surse, dacă SUA refuză să îi livreze aeronave invizibile pe radar de tip F-35

Oficialul turc a afirmat că nu există niciun motiv ca SUA să nu livreze avioanele F-35, iar un proiect aşa de serios nu poate fi anulat din motive artificiale.

"În cel mai rău caz, dacă avem nevoie, în mod definitiv vom încerca să achiziţionăm de la ceilalţi aliaţi ai noştri ori de la alte ţări", a afirmat Cavusoglu.

Primele avioane F-35 ar urma să fie livrate Turciei pe data de 21 iunie.

Relaţiile între Ankara şi Washington, deja tensionate după tentativa de lovitură de stat din 2016 şi implicarea SUA în favoarea kurzilor din Siria, s-au deteriorat şi mai mult ca urmare a deciziei Administraţiei Trump de a-şi muta ambasada din Israel la Ierusalim şi intenţiei Turciei, ţară membră NATO, de a achiziţiona sistemul antibalistic S-400 din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici