Turcia discută cu China un proiect energetic cu investiţii de 10-12 miliarde de dolari

Turcia şi China discută un acord pentru investiţii de 10-12 miliarde de dolari în proiectul energetic Afsin-Elbistan, constând din exploatarea resurselor de cărbune şi o centrală electrică în sudul Turciei, a declarat ministrul Energiei din guvernul de la Ankara, Taner Yildiz.

97 afișări
Imaginea articolului Turcia discută cu China un proiect energetic cu investiţii de 10-12 miliarde de dolari

Turcia discută cu China un proiect energetic cu investiţii de 10-12 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock)

Turcia intenţionează să-şi reducă dependenţa de importurile de gaze naturale şi vrea să utilizeze la maxim resursele de cărbune pentru atingerea acestui obiectiv.

Autorităţile de la Ankara au semnat în ianuarie anul trecut un acord pentru proiectul Afsin-Elbistan cu Abu Dhabi National Energy.

Investitorul arab a informat în august că va întârzia investiţiile, iar Turcia a început discuţii cu alte companii.

"Va fi realizată o investiţie de 10-12 miliarde de dolari la Afsin-Elbistan. Proiectul va include utilizarea resurselor de cărbune. Discutăm un acord în acest sens cu China", a spus Yildiz.

Oficialul turc a afirmat că nu se poate spune când va fi semnată o înţelegere cu partea chineză.

În regiunea Afsin-Elbistan se află până la 45% din rezervele de lignit ale Turciei, iar proiectul include şi construcţia unei centrale electrice pe cărbune de 8.000 MW.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici