Turcia a transmis un avertisment Rusiei, după raidul care a vizat o navă turcă în Marea Neagră

Administraţia de la Ankara a transmis un avertisment Rusiei, cerându-i să evite noi incidente, după ce o navă comercială turcă a fost vizată de un raid rus în Marea Neagră, în timp ce se îndrepta spre Ucraina.

10319 afișări
Imaginea articolului Turcia a transmis un avertisment Rusiei, după raidul care a vizat o navă turcă în Marea Neagră

Turcia i-a transmis Rusiei să nu se joace cu focul. Motivul disputei, o navă din Marea Neagră

"După intervenţia rusă, interlocutorii noştri din Federaţia Rusă au fost avertizaţi în mod corespunzător să evite astfel de tentative, care escaladează tensiunile în Marea Neagră", a comunicat joi seară Preşedinţia Turciei, conform cotidianului Le Monde.

Duminică, echipaje ale Forţelor Navale ruse au tras focuri de avertisment şi au inspectat o navă turcă, în Marea Neagră. Nava Sukru Okan se îndrepta spre Ucraina, deşi Rusia a avertizat în mod repetat, după suspendarea Acordului privind transporturile de cereale, că va considera suspecte toate vasele comerciale care circulă spre sau dinspre porturile ucrainene.

Nava Sukru Okan aparţine unui armator turc, dar naviga sub pavilionul Insulelor Palau. Conform unor surse, incidentul a avut loc în apele internaţionale, dar la doar 60 de kilometri de coastele Turciei.

"Aceste acţiuni evidenţiază politica deliberată a Rusiei de a ameninţa libertatea de navigaţie şi securitatea transporturilor pe Marea Neagră", a acuzat, anterior, Ministerul ucrainean de Externe.

În pofida ameninţărilor Rusiei după suspendarea Acordului cerealelor, Administraţia de la Kiev a creat un culoar maritim pentru continuarea exporturilor pe Marea Neagră. Prima navă, port-containerul Joseph Schulte, a părăsit miercuri Portul Odesa, iar joi a ajuns în Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici