Turcia permite unei jurnaliste germane acuzate de terorism să părăsească ţara

O instanţă din Istanbul a anulat interdicţia de a părăsi ţara ce o viza pe jurnalista germană Mesale Tolu, arestată anul trecut pentru presupuse fapte de terorism, a anunţat un grup de susţinători, precizând că soţul acesteia, acuzat la rândul său de terorism, va rămâne în Turcia.

500 afișări
Imaginea articolului Turcia permite unei jurnaliste germane acuzate de terorism să părăsească ţara

Turcia permite unei jurnaliste germane acuzate de terorism să părăsească ţara

Procesul lui Mesale Tolu, 33 de ani, jurnalistă şi translatoare pentru agenţia socialistă de ştiri ETHA, va continua, a transmis grupul Freiheit fuer Mesale Tolu (Libertate pentru Mesale Tolu), relatează agenţia Dpa.

Împreună cu alte 17 persoane de naţionalitate turcă, Tolu este acuzată de propagandă teroristă şi apartenenţă la o un grup de extremă-stânga, MLKP (Partidul Comunist Marxist–Leninist), considerat drept organizaţie teroristă de Ankara.

Tolu a fost eliberată din închisoare pe data de 18 decembrie, însă autorităţile i-au interzis să părăsească ţara.

Decizia de luni a unei instanţe din Istanbul vine în contextul în care Turcia încearcă să-şi consolideze relaţiile cu ţările europene în condiţiile escaladării conflictului diplomatic şi comercial cu Statele Unite în legătura cu detenţia pastorului american Andrew Brunson.

Relaţiile diplomatice între Ankara şi Berlin s-au deteriorat după ce autorităţile turce au arestat mai mulţi cetăţeni germani pentru presupuse legături cu grupări kurde sau cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici