Turnul Eiffel şi o gară din Paris, evacuate în urma unei alerte cu bombă

Turnul Eiffel şi Champ-de-Mars au fost evacuate marţi seara de poliţia franceză, în urma unei alerte cu bombă. Tot marţi seară, o alertă cu bombă care s-a dovedit a fi falsă a vizat gara Saint-Michel din Paris, evacuată câteva zeci de minute.

136 afișări
Imaginea articolului Turnul Eiffel şi o gară din Paris, evacuate în urma unei alerte cu bombă

Turnul Eiffel, evacuat în urma unei alerte cu bombă (Imagine: Mediafax Foto)

Alerta declanşată la Turnul Eiffel şi în apropierea acestuia s-a încheiat în jurul orei 23.30 (0.30, ora României), iar echipele de intervenţie nu au descoperit niciun obiect suspect.

Potrivit poliţiei pariziene, din cauza alertei au fost evacuate aproximativ 2.000 de persoane care vizitau Turnul Eiffel sau se aflau în apropierea acestui edificiu, în zona Champs de Mars.

"Compania care administrează Turnul Eiffel a primit un apel anonim, în jurul orei 20.20" (21.20, ora României), a anunţat Prefectura din Paris. Echipe specializate, inclusiv o brigadă însoţită de câini utilitari, s-au deplasat la faţa locului, unde au inspectat, etaj cu etaj, Turnul Eiffel. În zonă au fost mobilizate importante forţe de poliţie, precum şi mai multe maşini ale forţelor de ordine.

Căutările s-au încheiat la ora 23.30 (0.30, ora României), iar echipele de intervenţie nu au descoperit niciun obiect suspect. "Nu s-a găsit nimic, a fost o alertă falsă", a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Tot marţi seară, o alertă cu bombă care s-a dovedit a fi falsă a vizat gara Saint-Michel din Paris, evacuată câteva zeci de minute.

Parlamentul francez a adoptat definitiv, marţi, printr-un vot al Senatului, proiectul de lege care interzice purtarea vălului islamic integral în spaţii publice, măsura urmând să intre în vigoare în primăvara anului 2011.

Poliţia franceză intensificase acţiunile de supraveghere şi măsurile de securitate în contextul comemorării atentatelor comise la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici