Ucraina, băgată în beznă: aproape 600 de localităţi nu au energie electrică

Autorităţile ucrainene anunţă că aproape 600 de localităţi din Ucraina nu au energie electrică în urma atacurilor aeriene din ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

387 afișări
Imaginea articolului Ucraina, băgată în beznă: aproape 600 de localităţi nu au energie electrică

Ucraina, băgată în beznă: aproape 600 de localităţi nu au energie electrică

Ca urmare a atacurilor ruseşti din ultimele 24 de ore, 585 de oraşe şi sate din Ucraina au rămas fără energie electrică, a declarat ministrul adjunct de Interne, Evhen Yenin.

Vorbind în direct la televiziunea ucraineană, el a spus că ruşii „au terorizat nu numai capitala Kiev, ci şi regiuni întregi din Ucraina".

Yenin a declarat că numărul confirmat al morţilor în urma atacului rusesc asupra unei instalaţii de generare a energiei din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei a crescut la patru. Autorităţile locale au raportat anterior trei victime.

Un atac similar a avut loc în regiunea sud-estică Dnipropetrovsk, dar nu s-au înregistrat victime, a precizat ministrul ucrainean.

„Rusia vânează toate instalaţiile legate de energie. Ruşii vor să provoace haos în industria energetică", a avertizat ministrul adjunct de interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici